söndag 4 september 2011

En helg fylld av jaktprov!

Vi vill gratulera till de fina resultaten under helgens alla prov!

Själv var jag inte med på de Internationella UKL jaktprovet igår 3 sept pga av utbildning med jobbet. Men efter vad jag hört och förstått så var det ett väldigt bra organiserat prov/arrangemang! Jaktproven på dagen var bra och middagen på kvällen verkar också varit trevlig! Synd att jag missadet, men man kan ju inte vara med överallt.

Håkan gick med Mjöåns Hälga "Tikka" på Pugerup. Hon gjorde ett mycket bra och genomfört prov med totalt 59 poäng och kom på en 6:e placering av 29 hundar som startade under gårdagen. Vi är jätte nöjda med vår Tikka. Det var en av hararna som hon trasslade till det lite på men efter att fått chans på två harar till så gjorde hon som hon skulle och det gick bra. Duktig Tikka!
På skogsarbetet sökte hon ut mycket bra och dammsugade terrängen.
På vattenarbetet gick Tikka i direkt och simmade en runda. Hon gjorde dock inte sitt snygga dykhopp som hon gör ibland här hemma.
På skottmomentet reagerade hon bra, domarnas kommentar: Skottglad hund!
Apportering är vi också nöjda med, hon tog ett omtag om fågeln men annars var de jättebra.
På förigheten skrev domarna : Utmärkt förighet under hela dagen!
Poäng:
Näsa 4, drevskall 8, spårvilja 4, spårsäkerhet 5, Skogsarbete 8, vatten 8, Förighet 8, Skottreaktion 8, apportering 6. Totalt 59 poäng.

Tikkas syskon Mjöåns Hugge "Viggo" och Mjöåns Hedda var med på dagen jaktprov på Trolle Ljungby. Det var fint väder idag och de gjorde också att det blev lite jobbigare för hundarna med värmen. Både Hugge och Hedda var mycket duktiga.
Mjöåns Hugge vann dagens prov med 66 poäng! Stort grattis Henke och Viggo, kanon bra!
Näsa 6, drevskall 8, spårvilja 7, spårsäkerhet 6, skogsarbete 8, vatten 8, förighet 8, skottreaktion 8, apportering 7. Totalt 66 poäng, vinnare på Trolle Ljungby provet!

Mjöåns Hedda kämpade också jättebra men fick tyvärr inte riktigt till det med haren. Men kämpade på bra och fick totalt 46 poäng! Bra jobbat! Förhoppningsvis startar ni på ett prov till i höst och då hoppas vi på godkänd hare.
Näsa 1, drevskall 8, spårvilja 2, spårsäkerhet 2, skogsarbete 4, vatten 8, förighet 8, skottreaktion 8, apportering 5. Totalt 46 poäng.

Jättebra jobbat både Hugge och Hedda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar