söndag 2 februari 2014

Redan februari?!

Jaha, var har egentligen oktober- siste januari tagit vägen? Som vanligt har jaktsäsongen sprungit iväg. Ett tecken på att man haft roligt.
Säsongens sista jakter blev inställda pga för mycket snö. Här uppe på åsen har det kommit en hel del. Så både för viltets och hundarnas del så var det bästa att ställa in.
Det har varit en bra säsong på många sätt och vis. Det absolut bästa är att hundarna har hållit sig hela och friska hela säsongen. Ingen av wachtelhundarna har blivit skadad under jakt i år. Det är alltid en risk vid varje jakt att det ska hända ens ögonstenar något. Den absolut bästa saken vi köpt som rör jakt är skyddsvästarna till våra hundar, dem är guldvärda! Men ibland händer det skador trotts att man använder väst.

Detta har varit Mjöåns Konjas första säsong när hon är med mer. Konja har tagit för sig mer och mer desto längre in på säsongen vi kommit. Det har blivit skjutit en del vilt för henne.

För vår lilla Lira som kommer från Tyskland blir det att prov på jakten nästa säsong.

Mjöåns Tikka har inte börjat löpa än men det bör komma igång när som tycker vi. Ska bli roligt med förhoppningsvis valpar i vår!


Lira och jaktlabben Märtha i bakgrunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar